РЕАЛНОСТ ОСЕЋАЈА од Емерико Тота

Радове талентованог сликара путују по свету, красе изложбе у музејима и приватне збирке. А, захваљујући сликама по бројевима, платнима Емерико Тота свако може да улепша унутрашњост свог дома.

Емерико Тот (Emerico Imre Toth) – мађарски сликар који не излаже јавности свој приватни живот наводећи да је основно су његове слике. Он много ради а по његовим речима, лепоту можемо пронаћи буквално свуда око нас и зато он слика и пејзажи, и портрети, и мртву природу.

Девојке на сликама Тота – тајанствено су заводљиве, он блиставо илуструје њихово расположење уз то да ретко на платнима видимо их лица. „Кишне“ слике Емерико прелепо преносе ту посебну временску појаву. И киша не може постати препрека, мушкарце, жене, деца – само живе, киша је природна, као ваздух. Серија слика девојака у црвеном – је одличан пример реалности осећаја. Оне су лепе и живе, понекад су замишљене, а понекад и мало уморне.Има и кокета и тих које су убеђене у своју лепоту бацивши целом свету изазов својом отвореношћу.

Пажљиво се загледајте у слике Емерико Тота, могуће да оне постану „фаворитом“ вашег дома – избор тема је велик: јесен, девојке, романтичне шетње,анималистика.


ReinbouPalet,

Коментаре

Тренутно нема ниједан коментар, остави свој.


captcha